LandServe | Your Personal Property Advisors in Malaysia

Home Personal Data Protection Notice

Personal Data Protection Notice

Landserve Sdn Bhd (“Landserve”) respect and are committed to the protection of your personal information and your privacy. This Personal Data Protection Notice explains how we collect and handle your personal information in accordance with the Malaysian Personal Data Protection Act 2010. Please note that we may amend this Personal Data Protection Notice at any time without prior notice and will notify you of any such amendment.

1. Personal Information

1.1 Type of Information

Personal information means any information which relates to you and which was collected or provided to us for the purposes stated in Section 2 below. Your personal information may include your name, NRIC number, contact details and financial details.

1.2 Source of personal Information

We collect your personal information directly from you or indirectly from your legal representatives, agents when you, your legal representatives and agent send us completed enquiry, application and/or registration forms via whatsoever means, including online and physical hardcopies at public venues or in any of our premises.

2. Purposes of collecting and processing (including disclosing) your personal information

Your personal information is collected and processed by us to give effect to your requested transaction, including the following:

a) to facilitate your participation in any events;

b) to communicate with you in relation to our service and/or events;

c) to administer your requested services including processing any payments related thereto;

d) to conduct internal marketing analysis and analysis of customer patterns and choices;

e) to comply with our legal and regulatory obligations in the conduct of our business;

f) to contact you regarding products, services, upcoming events, promotions, advertising,

   marketing and commercial materials which we may feel interest you;

g) to ensure that the content from our website (if any) is presented in the most effective manner

    for  you and for your computer/device;

h) for our internal records management, customer relations events and activities; and

i) to facilitate our vendor (in terms of email address) for the purpose of email blasts on our behalf.

3. Disclosure of Personal Information

Your personal information may be disclosed to relevant third parties (in or outside of Malaysia) pursuant to relevant contractual relationship (for example, where we appoint third party service providers) or for the purposes stated in Section 2 above (or directly related to those purposes). In the event of a potential, proposed or actual sale of business, disposal, acquisition, reorganisation, your personal information may be required to be disclosed or transferred to a third party service providers as a result of the transaction. You hereby acknowledge that such disclosure and transfer may occur and permit us to release your personal information to the other party and its advisers/representatives.

4. Website

Links to other sites is provided for your convenience and information. These sites may have their own privacy statement in place, which we recommend you review if you visit any linked websites. We are not responsible for the content on the linked sites or any use of the site. Some web pages may require you to provide a limited amount of personal information in order to enjoy certain services on our websites. These personal information will only be used for its intended purposes only i.e. to respond to your message or deliver the requested services

5. Right to access and correct personal information

You have the right to access and correct your personal information held by us. We will make every endeavour to ensure your personal information is accurate and up to date therefore we ask that if there are any changes to your information you should notify us directly. If you would like to access or correct your personal information, you may contact us at the details provided in Section 6 below.

6. For enquiries and complaints

If you would like to obtain further information on how to limit the processing of your personal information; or you have any further query or complaint in respect of your personal information, you may contact the Admin Manager at 03-7957 7888.

7. Conflict

In the event of any conflict between this English language Personal Data Protection Notice and its corresponding Bahasa Malaysia Personal Data Protection Notice, the terms in this English language Notice shall prevail.

 

NOTIS PERLINDUNGAN DATA PERIBADI

Landserve Sdn Bhd (“Landserve”) menghormati dan komited untuk melindungi maklumat peribadi dan privasi anda. Notis Perlindungan Data Peribadi ini menjelaskan cara kami mengumpul dan mengendalikan maklumat peribadi anda mengikut Akta Perlidungan Data Peribadi 2010 Malaysia. Sila ambil perhatian bahawa kami mungkin meminda Notis Perlindungan Data Peribadi ini pada sebarang masa tanpa notis terlebih dahulu dan akan memberitahu anda tentang sebarang permindaan sebegitu.

1. Maklumat Peribadi

1.1 Jenis Maklumat Peribadi

Maklumat peribadi bermakna sebarang maklumat yang berkaitan dengan anda yang dikumpul atau dibekalkan kepada kami bagi tujuan-tujuan yang dinyatakan dalam Seksyen 2 di bawah. Maklumat peribadi anda boleh termasuk nama anda, nombor NRIC, butir-butir perhubungan dan butir-butir kewangan.

1.2 Sumber Maklumat Peribadi

Kami mengumpul maklumat peribadi secara langsung daripada anda atau secara tidak langsung daripada wakil-wakil anda di sisi undang-undang dan agen-agen dan/atau apabila anda, wakil-wakil anda di sisi undang-undang, agen-agen anda menghantar borang-borang pertanyaan, permohonan dan/atau pendaftaran yang telah siap diisi melalui apajua cara, termasuk salinan secara online dan fizikal di tempat-tempat awam atau di premis kami.

2. Tujuan-tujuan pengumpulan dan pemprosesan lanjut (termasuk pendedahan) maklumat peribadi kami

Maklumat peribadi anda dikumpul dan diproses oleh kami untuk melaksanakan transaksi yang diminta, termasuk yang berikut:

a) Untuk membolehkan penglibatan anda dalam mana-mana pertandingan atau acara;

b) Untuk berkomunikasi dengan anda berkenaan dengan perkhidmatan-perkhidmatan dan/atau

    acara-acara kami;

c) Untuk mengendalikan perkhidmatan-perkhidmatan yang diminta seperti memproses

    mana-mana bayaran yang berkenaan;

d) untuk melakukan analisis pemasaran dalaman dan analisis corak dan pilihan pelanggan;

e) untuk mematuhi obligasi-obligasi undang-undang dan kawal setia kami dalam perjalanan

    perniagaannya;

f) untuk menghubungi anda berkenaan produk-produk, perkhidmatan-perkhidmatan, acara-acara

   akan datang, promosi, pengiklanan, pemasaran dan bahan-bahan komersial yang kami rasa

   dapat menarik minat anda;

g) untuk memastikan kandungan laman web kami (jika ada) ditunjukkan dalam cara yang paling

    berkesan untuk anda dan computer dan/atau peranti anda;

h) untuk pengurusan rekod dalaman kami, acara dan aktiviti hubungan pelanggan dan program

    ganjaran kesetiaan pelanggan; dan

i) untuk membekalkan pembekal luar (dari segi alamat emel) bagi tujuan penghantaran emel

   (eblast).

3. Penzahiran maklumat peribadi

Maklumat peribadi anda mungkin dizahirkan kepada pihak-pihak ketiga yang berkaitan (sama ada di dalam atau di luar Malaysia) menurut hubungan kontrak yang berkenaan (sebagai contoh, kami melantik pembekal-pembekal perkhidmatan pihak ketiga) atau bagi tujuantujuan yang dinyatakan dalam Seksyen 2 di atas (secara langsung berkaitan dengan tujuantujuan tersebut). Dalam keadaan suatu penjualan perniagaan, pelupusan, perolehan, penggabungan atau penyusunan semula yang perpotensi, dirancang atau sebenar, maklumat peribadi anda mungkin perlu didedahkan atau dipindahkan kepada suatu pihak ketiga sebagai akibat transaksi tersebut. Anda di sini mengaku bahawa pendedahan dan pemindahan sebegitu boleh berlaku dan membenarkan kami untuk menzahirkan maklumat peribadi anda kepada pihak-pihak yang lain dan penasihat-penasihat/wakil-wakilnya.

4. Laman Web

Pautan ke laman-laman web yang lain dibekalkan bagi kemudahan dan maklumat anda. Laman-laman web ini mungkin mempunyai kenyataan privasi sendiri, yang kami cadangkan anda menyemak sekiranya anda melawat mana-mana laman web pautan. Kami tidak bertanggungjawab bagi kandungan dalam pautan laman-laman web atau sebarang penggunaan laman-laman web tersebut. Sesetengah laman web mungkin memerlukan anda untuk membekalkan sebilangan maklumat peribadi yang terhad untuk menikmati sesetengah perkhidmatan atas laman web kami. Maklumat peribadi ini hanya akan digunakan untuk tujuan-tujuan yang dikehendaki sahaja, seperti untuk membalas mesej anda atau menghantar perkhidmatan-perkhidmatan yang diminta.

5. Hak untuk mengakses dan meminda maklumat peribadi

Anda mempunyai hak untuk mengakses dan meminda maklumat peribadi anda yang kami pegang. Kami akan melakukan sedaya usaha untuk memastikan maklumat peribadi anda adalah tepat dan terkini dan justeru kami meminta agar anda terus memaklumi kami sekiranya sebarang perubuhan dalam maklumat anda. Jika anda ingin mengakses atau meminda maklumat peribadi anda, sila menghubungi kami melalui butir-butir yang dibekalkan dalam Seksyen 6 di bawah.

6. Pertanyaan lanjut dan aduan

Sekiranya anda ingin memperoleh maklumat lanjut tentang cara untuk mengehadkan pemprosesan maklumat peribadi anda; mempunyai pertanyaan lanjut; atau membuat suatu aduan berkenaan mengenai maklumat peribadi anda, anda boleh menghubungi Pengurus Admin @ 03-7957 7888.

7. Konflik

Dalam keadaan berlakunya sebarang konflik antara Notis Perlindungan Data Peribadi ini dalam Bahasa Inggeris dengan Notis Perlindungan Data Peribadi ini dalam Bahasa Malaysia yang sepadan dengannya, terma-terma Notis dalam Bahasa Inggeris akan diguna pakai.